Actueel

1002106_veel-gestelde-vragen.png1081377_1002881_taxaties.png1902_jacobus-recourt-zakelijk.png
RICS Vastgoed Management Nederland NVM Iets NWWI VastgoedCert
header
Terug naar de homepage

Verkopen

Een huis verkopen staat zelden op zichzelf. Meestal betekent de verkoop van de ene woning het betrekken van een andere. U heeft dus een heleboel aan uw hoofd en alles grijpt in elkaar. Tenminste, als het allemaal volgens plan verloopt. Maar hoe ziet zo’n plan eruit? Hoe voorkom je dat je met dubbele lasten komt te zitten? Wat is nu eigenlijk een goede verkoopprijs? En hoe zit het met de notaris?

Deze en nog veel meer vragen doemen op als u aan verkopen denkt, terwijl u met uw gedachten waarschijnlijk ook bij een nieuwe woning zit en energie moet stoppen in de financiering en het regelen van allerlei verzekeringen.

Maar u hebt Jacobus Recourt en dat geeft u nogal wat bagage om uw woning snel en goed te verkopen:

  • Goed netwerk van potentiële kopers en de inzet van andere makelaars;
  • Effectieve verkoopbrochures;
  • Additionele verkoopactiviteiten door inzet van doordachte en herkenbare advertenties;
  • Koppeling naar Funda, dé landelijke organisatie voor koop en verkoop van woningen;
  • Waardevolle tips en suggesties om de huidige woning te presenteren aan geïnteresseerden;

U hoeft zich dus helemaal niet druk te maken over al die lastige vragen. U laat de verkoop gewoon aan ons over, dan kunt u zich bezighouden met bijvoorbeeld de inrichting van uw nieuwe woning. Vanzelfsprekend stemmen wij de processen zo op elkaar af dat u geruisloos van de ene naar de andere woning kunt verhuizen, van oriëntatie tot het passeren van de akten bij de notaris.

Verkoopopdracht

Wanneer u ervoor kiest het verkoopproces van uw bestaande woning aan ons over te laten, kiest u in elk geval voor gemak en zekerheid. Allereerst maken wij met u vooraf duidelijke afspraken. U komt daarmee immers nooit voor verrassingen te staan en wij weten wat van ons verwacht wordt. Zodra u ons een verkoopopdracht geeft, gaan wij in volle vaart voor u aan de slag op basis van de overeengekomen afspraken, zoals het al dan niet plaatsen van advertenties in dagbladen en de eventuele marge in de verkoopprijs. Tijdrovende en soms ietwat nerveuze contacten met potentiële kopers en andere makelaars, rondleidingen en onderhandelingen? Laat u het gerust aan ons over en vanzelfsprekend houden wij u nauwgezet op de hoogte van de status en de vorderingen.

Taxatie

In het hele proces rond huizenkoop en -verkoop neemt het taxeren van de woning een centrale plaats in. Immers, het taxatierapport vormt voor banken en andere financiële instellingen de grondslag voor het verstrekken van een hypotheek. Daardoor is de taxatiewaarde in de meeste gevallen ook het startpunt van de prijsonderhandelingen tussen koper en verkoper. Maar er kunnen meer redenen zijn om een taxatie te laten uitvoeren. Bij verhoging van uw hypotheek ten behoeve van verbeteringen aan uw woning bijvoorbeeld of met het oog op bepaalde verzekeringen.

Wat voor u ook de reden is om een taxatie te laten uitvoeren, u wilt zeker weten dat het op deskundige wijze gebeurt. Bij de taxateurs van Jacobus Recourt bent u dan aan het juiste adres. Met onze vergaande kennis van de woningmarkt en inzicht in de actuele ontwikkelingen zijn wij in staat om nauwgezet de waarde van onroerend goed te bepalen. Hierbij wordt alle relevante informatie op een rij gezet. Zo wordt gekeken naar de bouwkundige staat, de locatie, de courantheid, maar ook naar zaken als bestemmingsplan, erfpacht en mogelijke andere juridische en financiële aspecten. Want alleen na weging van alle informatie komen onze taxateurs tot een concreet bedrag. Zodat u precies weet waar u aan toe bent.