Actueel

1002106_veel-gestelde-vragen.png1081377_1002881_taxaties.png1902_jacobus-recourt-zakelijk.png
RICS Vastgoed Management Nederland NVM Iets NWWI VastgoedCert
header
Terug naar de homepage

Werkwijze

Jacobus Recourt verhuurt woningen voor pensioenfondsen, corporaties, beleggers, en institutionele fondsen. Woningen van professionele eigenaren. De huurwoningen in ons aanbod vallen allemaal in de vrije sector. Dit houdt in dat de minimale huurprijs € 710,- per maand bedraagt, exclusief servicekosten.

In ons aanbod vindt u geen huurwoningen in de sociale sector. Voor een volledig overzicht van beschikbare sociale huurwoningen verwijzen wij u naar www.woningnet.nl.

De voordelen van huren

Veel mensen kiezen bewust voor huren in plaats van kopen en dat is niet zo vreemd. Een huurwoning geeft immers maximale vrijheid en gemak tegen een gunstig tarief. Geen langlopende contracten, geen omkijken naar onderhoud en reparaties en niet de verantwoordelijkheden van een eigenaar.

U kunt ongestoord genieten van de lusten en hoeft zich geen zorgen te maken om de lasten. Kortom, huren is wel zo comfortabel!

Huurwoning in 5 stappen 

Stap 1: maximale huurprijs

Bereken welke huurprijs past bij het inkomen. De indicatieve norm is brutoinkomen gedeeld door 4 = maximale huur. Als u met een partner gaat huren (en samen een aantoonbaar duurzame huishouding vormt) mag het tweede inkomen voor 60% meegeteld worden in het totale brutoinkomen. Let wel, dit is een indicatieve norm, eigenaren mogen hier naar eigen inzicht van afwijken en eigen aanvullende voorwaarden stellen. Voor zelfstandig ondernemers en ZZP wordt doorgaans een bankgarantie gevraagd van 2 tot 6 maanden.

Stap 2: documenten verzamelen

Om een woning te huren hebben wij een aantal documenten nodig. Bij de meest gestelde vragen op de website kun je een compleet overzicht vinden.

Stap 3: bezichtigen

Zoek op de website naar een geschikte woning of, gebruik een actief profiel om automatisch te laten zoeken. Heeft u een woning gevonden en deze is beschikbaar dan kunt u een bezichtiging aanvragen in de woningadvertentie. Rechtsboven ziet u het tabje 'bezichtiging'. Daar kunt u uw voorkeurstijd en dag opgeven voor een bezichtiging.
Indien een woning nog bewoond is of gerenoveerd wordt, informeren wij u over de bezichtigingsmogelijkheden zodra deze bij ons bekend zijn.

Stap 4: toewijzing/ verhuurd onder voorbehoud (OVB)

Na de bezichtiging kunt u aangeven of u de woning wilt gaan huren.
Indien er meedere kandidaten zijn die de woning willen huren zal er een loting plaatsvinden tussen de kandidaten met een compleet dossier.

Stap 5: contract en sleutel

Als u bent geaccepteerd door de eigenaar wordt het huurcontract aangeboden en de afspraken gemaakt voor contractondertekening en sleuteloverdracht.

Kijk voor meer info over huren, de voorwaarden, kosten enz. op onze veel gestelde vragen.

Algemeen