Actueel

Huren in Amsterdam Zuid!

Lees meer

Op zoek naar een gemeubileerde woning?

Lees meer

Nieuw in de verhuur: Ada

Lees meer

Uw woning verkopen?

Lees meer

Nieuw in de verkoop

Lees meer
1882_nieuwsbrief.png1002106_veel-gestelde-vragen.png1001763_inschrijven.png1081377_1002881_taxaties.png1902_jacobus-recourt-zakelijk.png
RICS Vastgoed Management Nederland NVM Iets NWWI VastgoedCert
header
Terug naar de homepage

Werkwijze

Jacobus Recourt verhuurt woningen voor pensioenfondsen, corporaties, beleggers, en institutionele fondsen. Woningen van professionele eigenaren. De huurwoningen in ons aanbod vallen allemaal in de vrije sector. Dit houdt in dat de minimale huurprijs € 700,- per maand bedraagt, exclusief servicekosten.

In ons aanbod vindt u geen huurwoningen in de sociale sector. Voor een volledig overzicht van beschikbare sociale huurwoningen verwijzen wij u naar www.woningnet.nl.

De voordelen van huren

Veel mensen kiezen bewust voor huren in plaats van kopen en dat is niet zo vreemd. Een huurwoning geeft immers maximale vrijheid en gemak tegen een gunstig tarief. Geen langlopende contracten, geen omkijken naar onderhoud en reparaties en niet de verantwoordelijkheden van een eigenaar.

U kunt ongestoord genieten van de lusten en hoeft zich geen zorgen te maken om de lasten. Kortom, huren is wel zo comfortabel!

Huurwoning in 5 stappen 

Stap 1: maximale huurprijs

Bereken welke huurprijs past bij het inkomen. De indicatieve norm is brutoinkomen gedeeld door 4 = maximale huur. Als u met een partner gaat huren (en samen een aantoonbaar duurzame huishouding vormt) mag het tweede inkomen voor 60% meegeteld worden in het totale brutoinkomen. Let wel, dit is een indicatieve norm, eigenaren mogen hier naar eigen inzicht van afwijken en eigen aanvullende voorwaarden stellen. Voor zelfstandig ondernemers en ZZP wordt doorgaans een bankgarantie gevraagd van 2 tot 6 maanden.

Stap 2: bezichtigen

Zoek op de website naar een geschikte woning of, gebruik een actief profiel om automatisch te laten zoeken. Heeft u een woning gevonden en deze is beschikbaar dan kunt u een bezichtiging aanvragen in de woningadvertentie. Rechtsboven ziet u het tabje 'bezichtiging'. Daar kunt u uw voorkeurstijd en dag opgeven voor een bezichtiging.

Stap 3: optie

Als de woning voldoet aan uw wensen en u wilt daadwerkelijk huren, dan geeft u dit aan bij de makelaar of onze backoffice. Dan ontvangt u een bevestiging per mail met een aanvraagformulier. U moet dit formulier met de benodigde documenten binnen de gevraagde termijn aanleveren. Dan wordt de woning onder optie geplaatst. Zolang documenten niet bij ons binnen zijn kan de woning ook aan andere kandidaten aangeboden worden. De eerste best passende kandidaat die volledige documenten heeft aangeleverd krijgt de woning toegewezen. Tip verzamel de documenten vooraf.

Stap 4: toewijzing/ verhuurd onder voorbehoud (OVB)

Als alle documenten zijn ontvangen wordt het complete en volledige dossier beoordeeld en is er contact met u over toewijzing. Als de woning aan u toegewezen kan worden en u accepteert de woning, wordt deze verhuurd onder voorbehoud. De woning is dan exclusief voor u gereserveerd en wordt het contract opgemaakt. Dit neemt ongeveer 5 werkdagen in beslag. Indien u na acceptatie van de toewijzing besluit de woning niet te gaan huren wordt er € 250,- annuleringskosten in rekening gebracht.

Stap 5: contract en sleutel

Als u bent geaccepteerd door de eigenaar wordt het huurcontract aangeboden en de afspraken gemaakt voor contractondertekening en sleuteloverdracht.

Kijk voor meer info over huren, de voorwaarden, kosten enz. op onze veel gestelde vragen.

Algemeen